Ny telefon

By mobileportal, August 12, 2014

Jag har skaffat en ny telefon. Det är en Huawei modell Xiaomi mi2. Operativsystemet heter miui. Jag är väldigt nöjd med telefonen såhär långt, en vecka efter att jag fick den i min hand. Här är en bild på den:

_1070104

Huawei är ett kinesiskt företag som tillverkar ganska mycket grejer. Deras huvudsakliga område är kommunikation. Det är ganska roligt att många svenskar inte känner igen Huawei överhuvudtaget samtidigt som det är världens största tillverkare för kommunikationsutrustning i världen. Ericsson hade förstaplatsen innan Huawei tog över den ledande positionen.

Men trots att svenskarna inte är jättbekanta med märket så finns det faktiskt en utvecklingsdel för Huawei i Sverige. Deras byggnader ligger i Kista, Lund och Göteborg och 500 personer arbetar där.

Jag är som sagt väldigt nöjd med min telefon såhär långt. Den var billig och den gör vad jag vill. Men liksom många andra telefoner nuförtiden så drar den ganska mycket batteri om du har den och leker med. Bra är dock att den inte drar särskilt mycket batteri när man pratar i telefonen.

Det svåra med sådana här telefoner är att få dem att fungera på svenska och engelska (när man köpt dem i Kina vilket jag har gjort).