När kommer iPhone 6?

By mobileportal, August 13, 2014

iPhone 6 börjar komma i ropet såhär i augusti. Jag tycker att det kändes som att 5C och 5S släpptes alldeles nyligen, men det var ju faktiskt ett tag sedan.

Men oavsett vilket dag det är får man alltid höra ett herrans tjat om iPhone hit och iPhone dit. De senaste modellerna blev ju också ganska utskällda av många som tyckte att de var alldeles för lika tidigare versioner. Många menade att det i princip bara var lite uppdateringar. Det nya saknades. Det där esset i rockärmen som var (är fortfarande?) signifikativt för företaget kändes inte igen. Därför är det väldigt mycket press på iPhone 6.

Det är också väldigt intressant med tanke på att Steve Jobs var med och hade ett finger i spelet under utvecklingen av de föregående modellerna. Nu har de ingen hjälp längre från gamle Steve. Hur kommer man att klara det?

Jag läste en undersökning som gjordes av ett amerikanskt företag att iPhone 6 är telefonen som folk sett fram emot mest genom historien. Alltså alla telefoner någonsin tidigare har inte haft samma press på sig som den kommande Apple-luren. Spännande.

Ryktena på internet är påstridiga och många. Vi ska enligt många källor förvänta oss en större skärm och fetare kamera samt mer minne.

Utan att gå ned i för mycket spekulationer så tänkte jag se om jag kunde hitta ett release date. Enligt google.se så ska det vara 9 september som är due date. Det låter ganska rimligt eftersom det är då som det nya fräscha operativsystemet iOS 8 ska komma ut.