Hur går det för Nokia?

By mobileportal, August 13, 2014

Ja jag undrar verkligen hur det går för Nokia. Köpta av Microsoft, en jäkla massa nedläggningar och rykten om nya fokus. Billigare telefoner skulle först ut med huvudet före. Man skulle börja konkurrera med Apple att tillverka dyra pråliga grejer. Men sedan kommer rykten i motsatt riktning och expressen skrev senast igår att Nokia skulle släppa en telefon för 172 kronor. Hur ska de ha det egentligen?

Min bror hade förut en Nokia N9 som han gillade väldigt mycket. Men jag hade samtidigt andra vänner med samma eller liknande telefon som fullkomligt hatade den. Inget ovanligt där i och för sig. Folk tycker ju olika och har alltid gjort.

Jag tror att Nokia var ett riktigt bra köp av Microsoft om jag ska vara helt ärligt även fast många förståsigpåare inte verkade tycka det. Men varför inte? Nokia är ett etablerat märke som har mängder av resurser i form av nytänkande och kvalitet. Nu har de också en extrem massa pengar (Bill Gates-pengar). Jag säger inte att det kommer att bli garanterad succé, men jag tycker definitivt att alla förutsättningar för att det ska bli det finns där.

Det ska bli väldigt intressant att se hur det kommer att gå för Nokia. Helt klart har Microsoft en tydlig plan med vad de ska göra. De måste de ha om de ska konkurrera med Google (Android) och Apple (iPhone).