Galaxy Ace gick i graven

By mobileportal, August 13, 2014

Sorgligt men sant. Min Samsung Galaxy Ace gick i graven och jag bytte upp mig till en ny kinesisk lur. Jag gillade verkligen min Galaxy Ace från början till slut. Det var min första smartphone och därmed också den bästa. Liten och behändig, pålitlig och fri från en massa redundant trams. Det kunde inte bli bättre för mig.

Batteriet höll ungefär ett år innan det började bli riktigt segt. Jag var då i valet och kvalet om jag skulle köpa en ny telefon eller ett nytt batteri. Jag tyckte inte att luren gjort sitt riktigt än så jag valde att köpa ett nytt batteri. Det är ett beslut som jag inte ångrar och förmodligen kommer göra igen med min nya telefon. För det första är det mer ekonomiskt än att köra slit och släng-stilen. Och sedan är det alltid en jäkla massa jobb att sätta sig in i det nya och konfigurera och hålla på. Inte för mig!

Hur som helst. Ett nytt batteri införskaffades i alldeles rätt tid. Jag tog ut det gamla batteriet och uppmärksammade nämligen att det var alldeles deformerat. Det hade liksom svullnat upp något djävulskt. Jag läste senare om det där och det är tydligen ganska vanligt. Jag är glad att det inte exploderade i min hand bara.

Jag var lite orolig att mitt nya batteri inte skulle hjälpa mot den numera sega telefonen. Men det gjorde det. Den blev som ny och höll ett år till, fram tills någon vecka sedan. Men nu är min Galaxy Ace död och begraven. So long, min gamle vapendragare.